Hoorzitting / rondetafelgesprek veiligheid betonvloeren

Om inzicht te geven in de problematiek van de breedplaatvloeren en de vraag hoe voorvallen als de instorting van de Parkeergarage in Eindhoven kunnen worden voorkomen heeft de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken een hoorzitting / rondetafelgesprek gearrangeerd.

Het gesprek heeft op 31 mei 2018 plaatsgevonden.

Genodigden:

  • TNO (de heer G. Dieteren)
  • Centraal Bureau Bouwbegeleiding (de heer P. Plass)
  • Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland (de heer W. Ankersmit)
  • Bouwend Nederland (de heer H. Galjaard)
  • De heer S. Wijte (directeur adviesbureau Hageman en hoogleraar TU Eindhoven)
  • BubbleDeck (de heer R. Plug)
  • VNconstructeurs (de heer B. Gieskens)

Onze directeur Pieter Plass heeft zich ingezet voor:

  • Het beter managen van onderzoek en maatregelen m.b.t. de risicogebouwen.
  • Het inbouwen van een waarborg, de zekerheid dat we veilige gebouwen maken. De maatregel betreft het aantoonbaar voldoen aan constructieve veiligheid en brandveiligheid, in samenhang, gebaseerd op vereisten op specifieke uitvoeringsmomenten, binnen de kaders van het huidige toezichtstelsel.

Commissieleden maar ook, onder andere, Bouwend Nederland en VNconstructeurs, onderschrijven de noodzaak van een dergelijke waarborg. Deze inzet wordt dan ook verder gebracht onafhankelijk van voortgang met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen.

Bekijk het debat op Debat Gemist: